LUNCH MET INSPIRATIE.

21 januari 2020 12:00 – 14:00
Locatie: Effata - Dominicuskerk, Professor Molkenboerstraat 7, Nijmegen

LUNCHEN MET INSPIRATIE

Een paar keer per jaar ontmoeten we elkaar rondom een gezellige lunch in de kerk, voorafgegaan door een korte, inspirerende lezing. Iedereen is van harte welkom.

Een handje mee helpen is nooit weg!

Graag van tevoren  aanmelden met het oog op de inkopen. Dat kan in de DoRe kerk via de intekenlijst op de leestafel na de zondagse dienst, of bij Carin Hormann (telefoon: 0412-857780).

Plaats:      Dominicuskerk.

Data:         di 21-01-2020, di 24-03-2020 (DoRe kerk).

Tijd:          12.00 – 14.00 uur.

 

Lunch 21 januari 2020

De ramen van de Dominicuskerk staan in deze lunch centraal. Van de heer Willem Pelser zullen wij uitleg krijgen over de prachtige glas – in - lood ramen. Na de gezamenlijke lunch gaan wij in de kerk de ramen bekijken.

Het eerste dat opvalt bij een bezoek aan de Dominicuskerk is de lege ruimte voor in de kerk. Maar dan worden je ogen getrokken naar de glas-in-loodramen in de beide zijmuren van de kerk. De architect Thomas Nix had daar blanke ramen gepland vanwege “het klare licht” dat dan binnen kon stromen. Maar wat doe je als kerkbestuur wanneer parochianen je verschillende ramen schenken? Zo zijn er aan de ene kant ramen uit het Oude testament te bewonderen, aan de andere zijde uit het Nieuwe Testament. Alle ramen zijn van de hand van Eugène Laudy uit Heerlen.