Een dertigtal studenten vierde dit jaar met ons de P3D, de paas-driedaagse. Een deel van hen was bij de vieringen van Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Pasen (de drie dagen). Tussendoor deden zij verschillende activiteiten, deels online, deels per bubble. Een van deze bubbles deed aan de vieringen mee vanuit het hoogkoor van de kerk, zodat ze voldoende gescheiden waren van de rest. Zo zie je dat de Corona-situatie ons creatief maakt! 

De kruisweg werd zelf gelopen op het prachtige terrein van de begraafplaats van de Heilige Landstichting

De deelname van studenten aan de vieringen is typisch voor ons kerk. Mede daardoor zijn we echt een kerk van alle leeftijden. Nijmegen bestaat voor 25% uit studenten. Het is bijzonder om te zien hoe de contacten tussen onze „gewone” parochiekerk en deze ieder jaar nieuwe groep studenten gegroeid zijn. Door het hele jaar komen deze studenten in KSN verband samen, maar voor Pasen sluiten zich – dit keer vooral online – ook studenten uit andere steden aan. De verschillende studentenhuizen die met KSN of onze parochie verbonden zijn, spelen hier een belangrijke rol in. 

DSC 5103

Verder bestaat de P3D uit workshops, zoals kerk-schoonmaak, sport, kaarsen versieren, een Emmaus-gesprek tijdens een wandeling en samen aan de website werken (dit stukje). Qua inhoud volgde de studenten meerdere lezingen. Over barmhartigheid door onze oud pastoor Marc Timmermans, over het vinden van geluk door zuster Laetitia Dei (ook een oud parochiaan) en tenslotte heeft kapelaan Juan uitleg gegeven bij de verschillende vieringen.

DSC 5117