Met Maria op weg naar Kerstmis

zondag, 10 december 2017 16:00 – 17:30
Locatie: Petrus Canisius, Molenstraat 37, Nijmegen

Bij het beeldje van Onze Lieve Vrouw van Nijmegen, steken dagelijks honderden mensen een kaarsje aan. Maria geeft hun hulp en kracht in soms moeilijke tijden. Deze advent wordt het beeldje eventjes van haar vertrouwde plek gehaald voor een gebedsdienst.

Deze vesperviering begint met een kleine Mariaprocessie. Er worden klassieke en nieuwe Marialiederen gezongen. En er is gelegenheid het beeld van dichtbij aan te zien. Na afloop is er gelegenheid tot ontmoeting onder het genot van een drankje.

Normaal gesproken staat het beeld van Onze Lieve Vrouw van Nijmegen achter glas in de Mariakapel van de Molenstraatkerk. Jarenlang vond eenmaal per jaar een Maria-omdracht plaats. Het beeldje werd dan door de stad gedragen. Eind twintigste eeuw is de traditie van de ommegang verwaterd.
Op 10 december zal Maria opnieuw in een eenvoudige stoet worden meegedragen door de kerk. Onder het thema ‘Met Maria op weg naar Kerstmis’ wil de parochie Heilige Stefanus mensen de kans geven in dit gebedsmoment dichter bij Maria te komen.
Iedere parochiaan, iedere Nijmegenaar is dan ook uitgenodigd om mee te bidden.