Stefanusfeest: Feestelijke eucharistieviering

zondag, 30 september 2018 10:30 – 12:30
Locatie: Petrus Canisiuskerk, Molenstraat 37, Nijmegen

Deze viering zal geheel in het teken staan van de Bijbelse Stefanus. We kennen van hem namelijk niet alleen maar het Bijbelverhaal waarin hij gestenigd wordt, maar er is ook een heel sterke redevoering van hem bekend, die je misschien wel als een geloofsgetuigenis avant-la-lettre zou kunnen beschouwen.

Het is nog niet vaak gebeurd, dat er in een kerkelijke viering het complete Bijbelverhaal van Stefanus centraal mocht staan. Zijn verhaal omvat een flink stuk tekst uit het boek handelingen van de Apostelen. Voor wie het van te voren al wil lezen : hoofdstuk 6 ; vers 8 – 15 en hoofdstuk 7 vers 1 – 60. Op tweede kerstdag staat hij immers altijd in de schaduw van de geboorte van Jezus. Daar willen we deze dag alle aandacht op richten en de tijd voor nemen.

We hopen op een bomvolle kerk in de Molenstraat. Laten we het na bijna vijf jaar aarzelen, nu eens samen gaan proberen. Met ons allen in één kerk. Rijd samen, maak afspraken, neem openbaar vervoer naar Plein ’44 of laat desnoods een taxi rijden en laten we er de mooiste viering van maken, die we tot nu toe samen gevierd hebben. We rekenen op uw komst. Drempels slijten alleen dan, wanneer er heel veel voeten overheen gaan.

Stadsgenoten die in Stefanus geïnteresseerd zijn, zijn uiteraard ook van harte welkom. Nieuwsgierigen zijn van harte welkom. Studenten die hun stad beter willen leren kennen, zijn van harte welkom. Kinderen zijn van harte welkom …