KERKBALANS 2023: GEEF VANDAAG VOOR DE KERK VAN MORGEN.

Effata

Bijbelgroep

Bijbelgroep

Datum: 17-04-2023
Soort activiteit: Catechese
Locatie: Effata Dominicuskerk
Van : 16:30
Tot: 17:30


In de bijbelgroep proberen we meer inzicht te krijgen in de bijbel. Vaak is het raadselachtig, inspirerend, maar ook soms stuitend wat erin staat.

Daartoe gebruiken we natuurlijk de bijbel en haar teksten zelf, maar ook andere informatiebronnen. De werkvorm wordt gezamenlijk door de deelnemers bepaald. Er volgt een gezamenlijk gesprek over hetgeen je raakt, wat je moeilijk vindt, waar je niets mee kunt, enz. Kortom over alles om de inhoud van de Bijbel toegankelijker te maken. 

Iedereen heeft een eigen inbreng in de gesprekken, op welk niveau dan ook. Niemand heeft gelijk, niemand weet het beter. We vullen elkaar aan om zo de teksten uit de Bijbel beter te begrijpen.

Als het gaat om de Schriftlezingen van de zondag worden vooral de (mede)voorgangers van die zondag van harte uitgenodigd hieraan deel te nemen. Zij kunnen dat dan bij de begeleider aangeven, dat ze een bepaalde tekst willen bespreken. Het kan voor hen verrijkend zijn om andere invalshoeken te horen, maar het helpt ook de deelnemers om de zondagsviering (met name de overweging) beter te verstaan.

Tijd                     Op maandag om de 14 dagen van 16:30 – 17:30 uur

                           Van 9 januari tot en met 17 april 2023

Plaats                 Parochiecentrum Effata Dominicuskerk Crearuimte

Begeleiding        Hans Hamers

Kosten               Geen 

Dutch Dutch

Translations are automated (Google translate) so they might not be 100% accurate. 

Contactgegevens

Parochie Heilige Stefanus
Berg en Dalseweg 40
6521 JJ
Nijmegen
024-3221371