Onze kerk begeleidt ons hele leven. Daarom vinden er dopen plaats op alle locaties van onze Parochie Heilige Stefanus, huwelijken, eerste missen, jubilea en uitvaarten. Toch heeft onze parochie maar één begraafplaats: achter de Antonius Abtkerk aan de Dennenstraat.

Daar verzorgt een trouwe groep vrijwilligers liefdevol een kerkhof waar ieder jaar vele mensen ter aarde worden besteld of in een urn worden bijgezet. Het is een oase van eeuwige rust in het jachtige bestaan. Een tuin die uitnodigt tot bezinning tussen de grote en kleinere bomen. De aandacht waarmee de begraafplaats wordt onderhouden is zichtbaar bij elke stap.

Het is als parochie een voorrecht om een begraafplaats te beheren. Hierdoor is het mogelijk om begraven voor iedereen betaalbaar te houden. Een begrafenis is geen gunst voor de happy few of een product dat in de markt moet worden gezet, maar een werk van barmhartigheid. De parochianen van de Antonius Abtkerk hebben dit ook altijd zo gevoeld en zullen dit goede werk blijven voortzetten. Wellicht ook ooit voor u.

Om het vele werk dat verzet moet worden toch wat te verlichten hebben het locatieteam van Antonius Abt en het bestuur van Parochie Heilige Stefanus het beheer en de administratie van de begraafplaats per 1 januari 2019 uitbesteed aan Stichting Nijmeegse Begraafplaatsen. Joost Meertens is daar de contactpersoon en te bereiken via 024 3566960 of sbn@begraafplaatsennijmegen.nl