Na 20 jaar dienstbaarheid neemt Hees afscheid van pastoor Kees van Gorp. De monumentale Antonius Abtkerk aan de Dennenstraat en de achterliggende begraafplaats waren al die jaren voor velen een thuis. Bij de pastorie klopten ze nooit voor niets aan. Pater Van Gorp heeft met al zijn levensenergie klaar gestaan voor wie hem nodig had. Nu neemt hij op zijn tachtigste rust.


“Het was een ongelofelijke rijkdom om twintig jaar lang een priester zo dichtbij te weten. Hij was letterlijk dichtbij, omdat hij er altijd was en geen moeite hem te groot leek. Maar vooral was hij ons nabij. In zijn vieringen draaide het om de gemeenschap, de mensen die bij elkaar komen om te bidden en te delen. En in de talloze pastorale gesprekken die hij voerde liet hij zich zien als een betrokken mens.”


“Zoals met pater Van Gorp zal het niet meer worden. Daarom is het goed om uitgebreid de voorbije twintig jaar te vieren en om dan afscheid te nemen. Dankbaarheid en verdriet gaan hand in hand. Zo is het leven, juist ook in de kerk.”


Wie in de afgelopen twintig jaar met pater Kees van Gorp en de Antonius Abtkerk heeft meegeleefd is van harte welkom het afscheid mee te vieren. In de eucharistieviering van zondag 27 januari om 10 uur zal de gemeenschap van Antonius Abt in dankbaarheid omzien naar hun pastoor.

 

 

Op 16 januari hebben de kerkleden met elkaar gesproken over hoe het verder moet, zonder eigen priester. Dit gesprek zal voor en na het afscheid worden voortgezet. Er zullen veranderingen komen, een sterke gemeenschap kan die aan. De eerste ideeën zijn al geopperd. Verdere samenwerking -in welke vorm dan ook- met de omliggende katholieke kerken die sinds 2014 allemaal behoren tot Parochie Heilige Stefanus ligt voor de hand.