Sinds februari zijn dertien vormelingen op weg geweest naar het vormsel. Ze werden gevormd op 8 oktober 2017 in de Effata-Dominicus kerk. In deze 'krant' schrijven ze zelf wat ze gedaan en ervaren hebben.

DSC 0026

 

De bijeenkomsten van de vormselvoorbereiding

17.45 uur: iedereen zit aan de eettafel om gezellig met elkaar te eten. Als we weer zijn bijgepraat en gelachen hebben, gaan we naar de tienerruimte om meer te gaan leren over de heilige Geest en om ons voor te bereiden op het vormsel.
Als iedereen op de banken zit, pakken we de kralensnoer. We gaan langs alle kralen heen. Elke kraal heeft een betekenis, om ons stil te laten staan bij alles in ons leven en hoe het kan zijn. We bidden voor andere mensen die het slechter hebben dan wij.
Dan leest pastor Cyrus een bijbelverhaal voor. Hij vraagt of we alles begrijpen en we ons kunnen inleven in de mensen in het verhaal. Dan geven ze ons opdrachten in het vormselboekje om meer te weten te komen over de heilige Geest en het vormsel. Soms maken we iets bv. een kralenketting/armband of poster en anders extra opdrachten.
We sluiten af met de kaars uit te blazen die we in het begin aan hebben gestoken. En om alles echt af te sluiten bidden we het Onze Vader.
En zo is de dag weer helemaal compleet.

Eva en Anne-Louise

IMG 0831

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrijwilligerswerk

Binnen het gehele traject kregen we een lijst waarop vrijwilligersactiviteiten stonden. We mochten er allemaal drie uitkiezen die ons het leukst leken om te doen. We konden bijvoorbeeld kiezen voor: koffie schenken na de mis, graven verzorgen of kosterwerk. Het idee hier achter is dat het belangrijk is om andere mensen te helpen.

Kuba en Cédric

DSC 0206

 

De zusters van Moeder Teresa

Op 17 september zijn we naar Rotterdam geweest om de zusters van Moeder Teresa te helpen met eten even aan de daklozen. We gingen toen in twee groepen uiteen: de ene groep ging de zusters helpen en de andere ging naar boven voor een rondleiding en uitleg over het leven van de zusters.
Eerst kwamen alle dakloze mensen binnen en zochten een plaats uit aan één van de tafels, terwijl het eten werd bereid in de keuken. Toen het eten klaar was, werd het op borden gelegd en wij deelden de borden uit aan de hongerige mensen. De mensen waren erg dankbaar. En wij vonden het erg leuk om te doen!

Sarah en Klára

DSC 0223

 

Hoe hebben de vormelingen het vormsel beleefd?

Tjesme: Het was heel spannend, vooral toen ik werd geroepen om naar voren te komen. Toen kreeg ik een black out en wist niet meer wat ik moest antwoorden. Maar ik vond het naderhand wel heel leuk.

Sterre: Ik vond het ook spannend, bang om iets fout te doen zoals struikelen of zo. Maar het was wel heel leuk.

Kuba: Het was uniek!

Cédric: Het was leuk en bijzonder.

pastoor Cyrus: Ik ben heel trots op mijn vormelingen.

DSC 0297