De advent is een periode van vasten en bezinning. Dat schiet er met de afronding van het jaar en de voorbereidingen voor kerst weleens bij in. En dat is jammer. Daarom is er vanuit vele organisaties hulp en ondersteuning om de 'most beautiful time of the year' ook spiritueel te beleven.

 

De jezuieten (in onze parochie actief in de Petrus Canisiuskerk) hebben al jaren een succesvolle digitale adventsretraite via ignatiaansbidden.com. Elke zondag en woensdag krijg je een email met bezinningsteksten en tips om de adventtijd goed te gebruiken. Ook is het mogelijk om enkele keren in een groepje bij elkaar te komen. In Nijmegen kan dit op maandagavond onder begeleiding van Gerard Wilkens sj en op donderdag met Stefien Jansen. Zie. Ik begin iets nieuws.

Andere mogelijkheden voor bezinning zijn er onder andere van het Nederlands Bijbelgenootschap. Zij hebben een gratis te bestellen adventskalender voor op tafel of een digitaal leesrooster met elke dag een Bijbeltekst, kunstwerk en inspiratievragen.

Wat u ook kiest: een goede advent!