Wij zijn een levende, katholieke geloofsgemeenschap in de Wijk Neerbosch-Oost in Nijmegen. Wij willen midden in de samenleving staan en ons, waar dat mogelijk is, ervoor inzetten, zowel veraf als dichtbij.

Wij willen dat proberen door:

  • Samen het leven, met al zijn hoogte- en dieptepunten, tijdens de vieringen in verband te brengen met die boodschap.
  • De mens, die moeilijkheden ondervindt in het leven, te steunen en te helpen voor zover wij dat kunnen.
  • Het grote verhaal van God en mensen door te geven.
  • Samen Gods volk onderweg te zijn.

In de parochie zijn voornamelijk vieringen van woord en communie, vanwege het ontbreken van een vaste priester.

over ons 1

Elke maandag t/m vrijdag, van 9.30 – 12.00 uur is in het parochiecentrum iemand aanwezig van de bereikbaarheidsgroep om u te ontvangen voor een kopje koffie of een praatje.

De parochie is via een telefoondienst 24 uur per dag bereikbaar onder nummer 024 3732646.

 

Onze voorgangers

over ons 2      over ons 3

V.l.n.r.: pater Jan Eijkman s.c.j. (in memoriam), zuster Marlies Heijbers o.p., Patrick van Dievoet, pater Cees van Gorp s.c.j.. Rechts ziet u Hans van Zonneveld, die sinds oktober 2014 het voorgangersteam heeft versterkt.

De Goede Herder mag rekenen op een aantal mensen die er elk weekend voor zorgen dat we in de kerk kunnen samenkomen om ons geloof te beleven. We kennen daarbij twee vormen van liturgie: de Eucharistieviering en de Woord- en Communiediensten.
Voor de Woord- en Communiediensten zijn dit Zuster Marlies Heijbers, die behoort tot de Zusters Dominicanessen, Hans van Zonneveld en Patrick van Dievoet.
Daarnaast mogen we ook rekenen op pater Cees van Gorp, die behoort tot de Priesters van het Heilig Hart. Naast het vele werk dat hij in Antonius Abt in de Dennenstraat voor zijn rekening neemt, verzorgt pater van Gorp de meeste van de uitvaarten die in De Goede Herder plaats hebben. Hans van Zonneveld is coördinator van het voorgangersoverleg.