Vieren in groepen van 30 personen

Wij vieren de eucharistie in groepen van 30. Er is slechts beperkt plaats. Op de aanmeldpagina ziet u voor welk moment er nog plaats is. Als een bepaald moment vol is, kies een ander moment.

Als alles vol is, kunt u zich aanmelden voor de wachtlijst. Wij kunnen u dan echter alleen ontvangen als een ander annuleert. U moet dan dus afwachten of u later een mail krijgt met een plaatsbewijs. De mail die aangeeft dat u op de wachtlijst staat, geldt niet als plaatsbewijs. 

Het dringende advies om een mondkapje te dragen geldt ook voor de kerkruimte. 

Verkouden of andere klachten, risicogroep of in nauw contact geweest met iemand die Corona heeft: blijf thuis en kijk de livestream!!

Kunt u toch niet komen, of besluit u op laatste moment om niet te komen, bijvoorbeeld omdat u klachten heeft. Dan graag annuleren met de link onder in de bevestigingsmail.

 Telefonisch aanmelden: woensdag en vrijdag 10-12u, via nummer pastorie 024 - 322 13 71. 

Help mee zoveel mogelijk mensen te verwelkomen:

 • Meld je aan per gezin / bubble / huisgenoten samen. Hoe beter we de mix van aanmeldingen kennen, hoe meer mensen er in kunnen. Het gaat om de mix van mensen die alleen komen (niet met een huisgenoot waarvan ze geen 1,5m afstand hoeven te houden) en mensen die samen komen en één gezin, bubble van huisgenoten, vormen. 
 • Annuleer als je niet komt, desnoods kort tevoren. Via de link in de bevestigingsmail.
 • Kies voor een andere viering als je ziet dat de viering van keuze (bijna) vol is. 
 • Meld je op tijd aan, uiterlijk zaterdagavond laat. 
 • Kom ruim op tijd.
 • Ga zitten op de plek die je aangewezen wordt. 

 

Veel gestelde vragen

Geen bevestigingsmail ontvangen

Kort nu uw aanmelding ontvangt u een bevestiging op het opgegeven e-mailadres. Als u deze niet krijgt. Controleer of het in de spam/reclame is gekomen. Als het echt niet is aangekomen, hebt u waarschijnlijk per ongeluk een typefout in het e-mailadres gemaakt. Probeer het dan nog een keer. 

 

Steeds dezelfde gegevens invoeren

Als u het vervelend vindt om steeds opnieuw uw gegevens in te voeren, stel dan uw browser zo in dat deze de gegevens onthoudt en automatisch aanvult na het typen van de eerste letters. Vraag iemand om hulp als u niet weet hoe dat werkt. Het voorkomt ook typefouten in het e-mailadres. 

 

Er is geen plaats, wat nu?

In de lijst van vieringen staat het aantal aanmeldingen. U kunt zien in welke vieringen er nog plaats is. Als u op tijd aanmeldt voor een viering die niet volgeboekt is, krijgt u direct een plaatsbewijs per mail. Is de viering vol dan krijgt u een mail dat u op de wachtlijst staat. Als een andere annuleert, krijgt u later alsnog een plaatsbewijs in een tweede mail. Als het kan, meld u aan voor een andere viering. Lukt het niet of is het ingewikkelder, mail.

 

Ik wil anoniem naar de kerk

Zorg dat u een e-mailadres hebt dat uw naam niet bevat enn vul alleen uw roepnaam in, of iets anders in de naamvelden. Het maakt voor ons niet veel uit. Wel moeten wij u kunnen bereiken indien er onverhoopt een groter aantal Corona gevallen onder bezoekers geconstateerd zijn. Maar ook een anoniem e-mailadres volstaat daarvoor. Hoe dan ook gooien wij de gegevens na enkele weken weg. 

 

Ik kom met minder mensen dan opgegeven

Annnuleer de hele groepsinschrijving en doe een nieuwe inschrijving met het aangepaste aantal. LET OP: Als de viering al volgeboekt is, zou u door te annuleren achter aan de wachtlijst komen. In dat geval de wijziging per Wijziging aanmelding viering doorgeven en bij aankomst even zeggen dat u met minder bent. 

 

Bij de viering van 10.30 wordt door een klein koor voorgezongen. Deze viering wordt ook via de livestream uitgezonden. 

mis30persKerk

Voor aanmelding en tijdstippen klik hier (nieuwe link sinds 22 juni)

Tijdens de lockdown in het voorjaar waren de vieringen alleen via livestream te volgen. Dit voorziet in een behoefte. We gaan er dus mee door, ook nu we weer gewoon naar de kerk kunnen komen. 

De zondagsvieringen van 10.30u blijven uitgezonden worden, evenals de doordeweekse vieringen. Dit is ook belangrijk voor mensen uit risicogroepen en voor degenen met (lichte) verkoudheidsklachten of koorts. Om veilige deelname mogelijk te maken, kunnen zij immers niet naar de kerk komen (zie de richtlijnen van de overheid over verplicht thuisblijven).  

Overzicht tijdstippen van vieringen, biechthoren, aanbidding. Buiten deze tijden is het voorportaal van de kerk overdag open om een kaarsje aan te steken. Vanwege de Corona maatregelen is aanmelden momenteel verplicht voor de vieringen in het weekend en wordt er niet door een koor gezongen.

misrooster per november 2020

 

Voorwaarden voor het bezoeken van de mis

Lees deze voorwaarden goed door. Regels zijn noodzakelijk om de vieringen mogelijk te maken. Bij alle bijeenkomsten hebben wij de gezamenlijke verantwoordelijkheid de regels van de overheid en van de bisschoppen nauwgezet na te leven. Wij willen niet dat iemand door onze onoplettendheid ziek wordt en wij willen ook niet dat de vieringen afgelast worden. Het bijwonen van de mis gebeurt op eigen risico.

Alleen deelname met uitnodiging. U moet zich vooraf aanmelden en ontvangt dan een uitnodiging voor één van de tijdstippen waarvoor u zich hebt aangemeld.

Zoveel mogelijk mensen laten deelnemen. Wij verdelen de beschikbare plekken op basis van de aanmelding. We weten niet hoe groot de toeloop zal zijn. Daarom starten we met 1 keer per weekend. Het kan dus zijn dat u niet kunt komen op het gewenste tijdstip. Via de website houden wij u op de hoogte van de stand. Als er meer ruimte is geven we dat aan. Communicatie hierover gaat zoveel mogelijk via website en e-mail.

Heeft u klachten? Blijft dan thuis! Om elkaar te beschermen is het van groot belang om geen gezondheidsklachten te hebben als wij samenkomen. Bij twijfel en lichte klachten, blijft u thuis en volgt u de online viering. Bij binnenkomst bevestigt u dat u klachtenvrij bent. Bij twijfel wordt u niet toegelaten.

Wat betreft de risicogroepen geldt het advies van de overheid: Bent u 70 jaar of ouder, of heeft u een kwetsbare gezondheid, wees dan extra voorzichtig. Wij willen dat de viering voor iedereen veilig is.

Komt ruim op tijd. Vanwege de toegangscontrole aan de deur is het nodig vanaf 15 tot minimaal 5 minuten van tevoren te komen.

Meldt u bij de ingang die op de uitnodiging staat.

Crypte: deur aan pastoriezijde en daarna doorlopen tot de ingang beneden

Kerk: hoofdingang

Wacht buiten totdat u aan de beurt bent om binnen gelaten te worden. Iedereen gaat één voor één (met gezinsleden) naar binnen, nadat uitnodiging bij deur gecontroleerd is. U wordt naar uw plaats gebracht. Voor vieringen in de kerk wacht u dus op het kerkplein, voor de crypte beneden.

Volg aanwijzingen ter plekke op. Deze zijn gebaseerd op het protocol van de bisschoppen en de richtlijnen van de overheid. De priesters en de vrijwilligers die bij de deur staan kunnen bij twijfel of bij het niet na leven van de hygiëne of andere maatregelen een kerkganger vragen om de kerk te verlaten en de toegang tot het kerkgebouw ontzeggen.

Niet zingen! We zijn gewend veel en vreugdevol te zingen. Dat is nu een te groot risico. We gaan de liturgie dus zonder samenzang vieren. Ook in de missen waar er wel een cantor is, zingt u niet mee.

Er is geen toilet. Helaas is het niet mogelijk de toiletten te gebruiken.

Er wordt gefilmd. Voor degenen die niet naar de viering kunnen komen, wordt de viering uitgezonden en blijft deze nadien zichtbaar op youtube. Wilt u niet in beeld komen neem dan plaats aan de rechterkant van de kerk (rechts wanneer u van achter naar het altaar kijkt). Of links in het deel achter de camera. De camera hangt links midden aan de pilaar (wit apparaat). Buiten de vieringen van 10u30 staat de camera in een stand “over de hoofden heen”.

Na afloop vertrekt men om de beurt en blijft men niet in het gebouw.

Evaluatie De situatie doet een beroep op ons aanpassingsvermogen. Graag ontvangen wij suggesties. Graag horen wij hoe u het ervaart.

Bij aanmelding bevestigt u, akkoord te zijn met deze afspraken, evenals met de verdere richtlijnen van de bisschoppen en strikte handhaving van de richtlijnen van de overheid.

Omdat aanmelden noodzakelijk is, is het ook noodzakelijk uw gegevens te verwerken. Wij beperken dit tot de minimaal noodzakelijke gegevens. We gebruiken de gegevens om te zorgen dat zoveel mogelijk mensen kunnen deelnemen en voor het verzenden van de uitnodigingen. Voor veel parochianen betreft het gegevens die al bij de parochie bekend zijn. In alle andere gevallen zullen wij de persoonsgegevens vernietigen, wanneer de maatregelen worden opgeheven.

Samengevat zijn deze verdere richtlijnen:

 • Geen samenzang (zingen in elkaars buurt is een verhoogd risico)
  Collecte via de givt-app of overboeking.
  Er is nog geen viering met kinderwoorddienst voorzien.
  Vanaf 14 juni: hygiëne voorschriften omtrent ontvangen van de communie
  Gebaseerd op protocol kerkelijk leven op anderhalve meter

Suggesties en vragen graag via info@mariageboorte.nl.

Protocol