Beperkt open voor vieringen

De coronamaatregelen zijn versoepeld, en daar zijn we erg blij mee. Maar we worden wél nog steeds gevraagd voorzichtig met elkaar om te gaan. Gezien het gastvrije karakter van de kerk in het algemeen wordt er bij de ingang niet om een corona-app gevraagd. We vragen wel om verantwoordelijkheid naar elkaar.

ofwel blijf thuis wanneer u klachten heeft, en dat hoeven die niet verder uit te leggen, nemen we aan…

De 1,5 m is afgeschaft, de  linten zijn weg uit de kerk, dus u kunt in grotere groepen ‘bubbels’ genoemd bij elkaar zitten. We vragen wél om 1 stoel tussen de verschillende ‘bubbels’ te laten. Gewoon uit voorzichtigheid naar elkaar.

Samenzang mag, met voldoende ventilatie en afzuiging. Maar het is nog niet duidelijk of u dan zigzag moet staan. Voor onze kleinere kerk hebben we daarom besloten: voorlopig nog geen samenzang, maar koren of een kleine groep mensen kunnen wel  zingen.

De ambo mag weer door meerdere mensen gebruikt worden. Dus lezingen én overweging mogen weer vanaf de ambo. Dus ook de lezing uit het Vietnamese evangelie.

De bisschoppen vragen om met de vredeswens nog geen handen te schudden en bij het communiceren het spat/kuch/scherm voorlopig te blijven gebruiken. De communie mag weer met de hand uitgereikt worden. Er hoeft dus geen pincet meer gebruikt te worden. Wel wordt gevraagd uw handen vooraf aan het communiceren te desinfecteren. Kortom: we houden nog wel onze looproutes, nog even met de belijning, en de communie wordt nog vanuit één punt uitgedeeld.

Na de viering kunnen we, mogen we weer koffie/thee/drinken met elkaar voor wie dat wil. Dat gaan we ook doen. Maar wel in alle voorzichtigheid. Dus staat er nu een tafel in de ontmoetingsruimte van waaruit er geschonken wordt. De smalle gang bij de keuken vinden we nog wat erg krap. Om diezelfde reden houden we de kapstok nog even gesloten.

Het Stiltecentrum mag weer als kaarsencentrum open. Wél met een maximum van 2 mensen, en met de deur open.

Voor meer informatie: https://www.rkkerk.nl/category/dossiers/uitgelicht-coronavirus//

 

Een overzicht van de vieringen vindt u hier.

Onze livestream vindt u hier.

 

Livestream

Onze vieringen op zon- en feestdagen worden live uitgezonden via ons kanaal op YouTube. U kunt dus met uw mobiel, computer of tablet tegelijk met ons thuis online meevieren! We hebben met de voorgangers en lectoren afgesproken dat iedere viering alleen live te kijken is, en naderhand dus niet beschikbaar komt om terug te kijken. Alleen het priesterkoor met de voorganger en de lector komen in beeld. Tijdens de communie wordt een foto van ons kruisbeeld getoond met een gebed voor de geestelijke communie. Zo komen de kerkgangers zelf niet in beeld. We willen namelijk de privacy van onze kerkbezoekers zoveel mogelijk waarborgen

Tip: abonneer u op ons kanaal, dan krijgt u automatisch de notificatie en link wanneer onze vieringen uitgezonden worden!