Spandoek_openstelling_15x12_Goede_week_2020.jpg

 

Pasen vieren in Corona tijd met de Antonius van Paduakerkgemeenschap

WELKOM

Nu op last van de Bisschop alle kerkdiensten al 3 weken lang niet meer in de kerken plaatsvinden  is het stil en leeg rondom de Antonius van Paduakerk.

Toch gebeurt er op de achtergrond van alles.

Om tegemoet te komen aan de behoefte van mensen om een kaarsje op te steken of een momentje van bezinning te hebben in ons mooie gebouw en om in de Goede week en op Paaszaterdagavond toch iets van de Kerkelijke Paasrituelen vanuit huis te beleven heeft de Antonius van Paduakerk het volgende georganiseerd voor iedereen die daar behoefte aan heeft, gelovig of niet:

In de Goede Week kunt u twee online vieringen volgen  van de Antonius van Paduakerk. Op Goede Vrijdag 10 april is de meditatieve Kruisweg viering om 15.00 uur. Op Paaszaterdag 11 april kunt u om 21.00 uur deelnemen aan de Paaswake viering. Beide vieringen kunt u online volgen via de homepage van  onze website www.avpnijmegen.nl

U bent  van harte uitgenodigd om op deze manier met elkaar verbonden te zijn en samen toe te leven naar Pasen, het feest van hoop en nieuw leven.

Verder zal het kerkgebouw vanaf Palmzondag 5 April  2020 t/m Paaszondag 12 April 2020 elke dag haar deuren openzetten  zodat u een kaarsje kunt opsteken en een momentje van bezinning en/of gebed kunt hebben voor Uzelf . Uiteraard op gepaste afstand ( anderhalve meter) van de andere aanwezigen.

Antonius van Paduakerk :  Kerk  in en voor de Buurt. 

 

 

 SpandoekGoede_Week_2020_def._kleine_versie.jpg

 

 

 Unknown

Geweldig dat onze jarenlange inzet voor straatmensen, vluchtelingen, voedselbank en andere diaconale projecten ook buiten de stad gezien wordt. Stem op de AvP !!!!

Antonius van Paduakerk genomineerd voor de verkiezing tot meest gastvrije kerk van Oost Nederland!

Waar staat de meest gastvrije kerk? Dat is de inzet van een prijsvraag, die moet helpen kerken als cultureel erfgoed te promoten.

STEM OP
Antonius van Padua Kerk Huis van God
Huis van de Buurt & Wijde Wereld (Groesbeekseweg 96 in Nijmgen)

STEM NU VIA

www.gastvrijekerk.nl

Het idee voor de prijsvraag is afkomstig van de Stichting Welkom in de Kerk. De stichting, afkomstig vanuit de protestantse kerk, bestaat nu een jaar en richt zich op Oost Nederland. Het doel is om kerken, zowel protestants als katholiek, ‘beter in de markt te zetten’, zoals voorzitter Wim den Braber het noemt. Zowel vanwege het cultuur-historische als het spirituele belang van de gebouwen.

Eén van de ideeën om dat te bereiken is de zoektocht naar de meest gastvrije kerk in zowel Overijssel als Gelderland. Een vakkundige jury heeft de genomineerden geselecteerd en op donderdag 14 mei wordt de award uitgereikt aan dé voorbeeldkerk op gebied van gastvrijheid. Er is ook een Publieksprijs (€ 1000). Hetpubliek kan via de site gastvrijekerk.nl stemmen op zijn favoriet.

Het is geen gek idee om juist de Antonius van Paduakerk te nomineren als meest gastvrije kerk van Oost-Nederland. Al vele jaren zijn wij actief in de stad met verschillende diaconale activiteiten, zoals onze jaarlijkse rommelmarkt voor vluchtelingen, onze erwtensoepactie voor daklozen en onze kerst- en voedselpakketteninzameling voor klanten van de voedselbank. Ook organiseren we twee keer per maand een grote maaltijd, waarmee we vluchtelingen ondersteunen. Iedere zondag verwelkomen we de Eritrese kerk. Sinds een half jaar is ons Pelgrimshuis Antonius geopend met activiteiten (na een verbouwing kun je er ook overnachten). Bovendien zijn we digitaal erg actief met verschillende websites en facebookpagina's. En natuurlijk is iedereen welkom bij één van de concerten en tentoonstellingen die we in de kerk organiseren.

Hoe meer mensen op onze kerk stemmen, hoe groter de kans dat onze kerk de publieksprijs in de wacht sleept.

Dus als je onze Antonius van Paduakerk herkent als een zeer gastvrije kerk , openstaand voor iedereen zonder uitzonderingen ga dan naar de website www.gastvrijekerk.nl en stem op de Antonius van Paduakerk in Nijmegen. (via het menu rechtsboven knop Stemmen).

Een mooie gelegenheid om ervoor te zorgen dat we kerk kunnen blijven voor God en de buurt, en van hieruit diaconale en culturele activiteiten kunnen blijven ontplooien, om Nijmegen en de wereld een beetje mooier te maken.

 

via www.gastvrijekerk.nl

 

Het zou fantastisch zijn als we winnen!

 IMG 8371

 

 

 

 

 

 

antoniusvanpaduabuiten 

 

 

Huis van God, huis van de buurt

De kerk zonder toren aan de Groesbeekseweg is het huis van de parochie H. Antonius van Padua. Een bonte verzameling mensen rond het goede nieuws van Jezus Christus. Elke week komen we bij elkaar om stil te zijn, te luisteren, te bidden, te zingen en te vieren dat God nabij is. Maar ook om elkaar te ontmoeten, in lief en leed.

Kerk-zijn en kerkgebouw hangen bij de Antonius van Paduakerk nauw met elkaar samen. God ontmoeten vraagt om aandacht, sfeer, stilte. Het kerkgebouw helpt daarbij.

De Antonius van Padua kerk wil een kerk zijn in en voor de Buurt . Er vinden veel activiteiten plaats vanuit de Oecumenische Diakonale Werkgroep (een samenwerking tussen de Katholieke Antonius van Paduagemeenschap en de Protestantse Maranathagemeenschap. Zoals de jaarlijkse rommelmarkt voor Stichting GAST, de erwtensoepactie voor Straat mensen voor Straatmensen. Daarnaast is er  het jaarlijkse pleindiner van Buurt aan tafel en het initiatief om te komen tot een Pelgrimshuis in de Pastorie naast het kerkgebouw door de Stichting Pelgrimshuis-Antonius , het beschikbaarstellen van het gebouw voor Concerten door de Stichting Vrienden van Antonius van Padua.