tuin 2

 

tuin 2

Wekelijks werken wij op maandagochtend van 9.30 uur tot 12.00 uur in de tuin rondom de kerk.

Jan Zuure en Piet van Megen doen dit al vanaf het begin. Zij hebben de tuin gemaakt zoals deze nu is. Er is, tot nu toe, niets gekocht van wat in de tuin staat maar er is gebruik gemaakt van stekjes en gekregen groen. Het gazon is verwijderd en de tuin is daardoor uitgebreid met bloemen, kruiden en heesters ook langs de hekken en de muur van de kerk.

Jan moet het rustig aan doen maar hij blijft erbij betrokken. Leonie Hendriks is sinds 2010 en Jos Schamp is sinds 2016 actief in de tuin en Thijs is er bij als het mogelijk is.

Deze tuin vraagt om groot en klein onderhoud; zoals het zaaien en poten van nieuwe bloemen en planten, snoeien, bladruimen, grasmaaien, onkruid wieden, heggen kort houden, boom onderhoud, zoals opschoot verwijderen, planten water geven in een droge periode en zwerfvuil ophalen. Samen met de gemeente houden we het grote grasveld kort, de gemeente maait het veld en wij de randen.
De tuindienst onderhoud contacten met de tuindienst van de kinderboerderij, de gemeenten en de Dar.

tuin 5        tuin 5   

tuin 5

Het gebied rond de vijver, als hart van de wijk, krijgt aandacht van de gemeente en de DAR.
I.v.m. het voorkomen van overlast en onveiligheid.

Gezien de werkzaamheden hebben wij meer man/vrouwkracht nodig in de tuin vooral voor het groot onderhoud. Wie komt ons op vrijwillige basis meehelpen? Vele handen maken licht werk, is ons motto!

Als u zich aan wilt melden dan kunt u met een van ons contact opnemen.

Telefonisch bereikbaar:
Piet van Megen 3772228
Thijs Schamp 3779933
Leonie Hendriks 3786260