Maria Geboorte

Nieuws

vormsel 2023

Op 19 maart 2023 vindt in onze kerk het H. Vormsel plaats.

8 kinderen zullen het H. vormsel ontvangen door deken E Kimman

Titus Brandsma – veelzeggend voor ons

Deze maand gebeurt er iets groots wat je hooguit één keer in je leven meemaakt! Onze stadsgenoot Titus Brandsma wordt door Paus Franciscus heilig verklaard. Titus Brandsma heeft ons iets te zeggen. Hij was hoogleraar en rector Magnificus van onze universiteit. Hij kwam als journalist op voor de waarheid. Juist in onze tijd van fake news, is het belangrijk om te onderzoeken wat waarheid is. Hij heeft zich verzet tegen de dictatuur en wist dat helder te verwoorden. Hij heeft daarvoor zijn leven gegeven. Het laat zien hoe actueel pater Titus Brandsma voor ons is. Dat alles heeft hij kunnen doen vanuit een levend geloof in God.

Om meer zicht op hem te krijgen kunt u de lezing van prof. Peter Nissen over Titus Brandsma hier bekijken.

Een levende parochie

Donderdag 24 en vrijdag 25 maart zijn acht parochianen afgereisd naar Breda om de conferentie bij te wonen over de missionaire parochie. In totaal waren er ca. 1000 mensen uit Nederland en Vlaanderen (naast honderden via de livestream). Onder hen alle geledingen van de kerk.

Doel van de conferentie was om met elkaar na te denken over de toekomst van de parochies in Nederland en Vlaanderen. Uitgangspunt was de theologische visie van James Mallon (Als God renoveert). Mallons visie kent drie sleutels:1. vertrouwen op de kracht van de Heilige Geest,2. de voorrang van de evangelisatie op alle parochie-activiteiten, en3. de vorming van leiderschap in de gemeenschap.

Translations are automated (Google translate) so they might not be 100% accurate. 

Contactgegevens

Parochie Heilige Stefanus
Berg en Dalseweg 40
6521 JJ
Nijmegen
024-3221371