Skip to main content

Welkom in de H. Antonius Abtkerk

 

Kribjesroute

In het BLOG Kinderen en Koningen in de Antonius Abtkerk vindt u een kort verslag en diverse foto's van de afsluiting van de kribjesroute 2023/2024.

 

U bent van harte welkom bij onze wekelijkse zondagsviering om 10.00 uur.

Elke zondag om 10.00 uur is er een Eucharistieviering, waarbij op de eerste twee zondagen het gemengde koor zingt. Na afloop van de viering drinken we koffie in onze serre. 

Vanwege de hoge stookkosten wordt de kerk niet verwarmd, maar krijgen bezoekers een zit-kussen bij binnenkomen dat hen helpt de koud het hoofd te bieden.

 

Is er een overlijden van iemand voor wie je een kerkelijke uitvaart wilt?
Neem contact op en vanuit het pastorale team wordt dit verzoek geregeld.
De meeste contacten verlopen in de dagelijkse praktijk via de begrafenisondernemers: zij weten ons te vinden.

Wil je gedoopt worden of je kind laten dopen?
Neem contact met ons op en we brengen je in contact met de priester die het sacrament zal toedienen. Hier aan vooraf zal een bezoek – gesprek plaats vinden.

Wil je trouwen en dit in onze kerk komen doen?
Neem dan ook contact op. Als locatie zijn we tussenpersoon om de priester te vinden met wie je deze wens kunt doorspreken en die de huwelijksviering zal verzorgen.

Eerste communie / Vormsel 12-16 jarigen
Wie zich nú al wil melden voor de eerste communieviering van volgend jaar kan dat doen door ons een e-mail te sturen of even te bellen met onze locatie.
De ouders en jongeren (12-16 jaar) die zich op het H.Vormsel willen voorbereiden kunnen zich eveneens op dit mailadres van onze locatie melden…. 


Het e-mailadres van onze locatie is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Reactie volgt dan.

Het telefoonnummer van onze locatie is: 024 377 06 31  of 06 5324 0809

 

H. ANTONIUS ABT kerk

Het kerkgebouw in Hees is toegewijd aan de heilige Antonius, 'Antonius met het varken'.
De Antonius Abt is gelegen aan de Dennenstraat 125, met als postadres de pastorie, Dennenstraat 121, 6543 JR Nijmegen.
Het e-mailadres van onze locatie is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Het telefoonnummer van onze locatie is: 024 377 06 31  of 06 5324 0809

Onder de toren van de parochiekerk is er alle dagen van de week tussen 09.00 en 16.00 uur de gelegenheid om in de Mariakapel een kaarsje op te steken of een voorbede op te schrijven.

Aan de pastorie kunt u misintenties aanreiken om uw dierbaren in een viering te gedenken. 

De parochie is in het begin van deze eeuw ontstaan uit de fusie van de toenmalige parochie Antonius Abt aan de Dennenstraat
en de Onze Lieve Vrouwe Maria ten Hemelopneming aan de Daniëlsweg in het Heseveld. Het gebouw aan de Daniëlsweg is inmiddels verkocht.

 

H. ANTONIUS ABT kerk: een levend monument

Wie in het stadsgebied Hezelpoort – Wolfskuil zoekt naar een rooms-katholieke kerk, komt als eerste uit bij onze H. Antonius Abt, gelegen aan de Dennenstraat 121, in Hees. De kerk is onderdeel van de Parochie Heilige Stefanus, zie www.stefanus.nl en heeft als pastoor pater Eduard Kimman SJ (orde van de Jezuïeten). De parochie is een verzameling van (nu) zeven kerken: Petrus Canisius aan de Molenstraat, Maria Geboorte aan de Berg en Dalseweg, Dominicuskerk aan de Professor Molkenboerstraat; Antonius van Padua aan de Groesbeekseweg, de Goede Herder aan de Fanfarestraat, de Agneskerk aan de Agnetenweg (Lindenholt) en wij, H. Antonius Abt, aan de Dennenstraat.