Skip to main content

Pelgrims en bezoekers

Nijmegen is dé wandelstad. Met Wegen met Zegen, de Nijmeeegse Vierdaagse en de Walk of Wisdom ben je hier als pelgrim nooit uitgekeken.

Pelgrimsroute ‘Wegen met zegen’

De pelgrimsroute ‘Wegen met Zegen’ is een nieuwe, ruim 150 kilometer lange route die gedurende het jaar op eigen gelegenheid kan worden bewandeld. De route bestaat in totaal uit 11 etappes met overnachtingsmogelijkheden. Naast het ‘wandelboekje’ is er een pelgrimsdagboek beschikbaar. Het pelgrimsboek biedt met bezinnende teksten, vragen en opdrachten ondersteuning aan uw pelgrimage.

Het initiatief tot deze pelgrimsroute is genomen door Pelgrimshuis Antonius, de RK-parochie Maria Magdalena (Over-Betuwe) en de PKN-gemeente De Vierplek (Lent-Oosterhout-Ressen). De route gaat voor een klein deel door Nijmegen en voor het grootste deel door de Over-Betuwe. De route leidt langs alle kerken en kapellen in het gebied.

  • Iedere derde zondag van de maand wordt voor pelgrims een vertrekceremonie georganiseerd. Tijd: met ontbijt om 7.45 uur / zonder ontbijt om 8.30 uur (tot 9.00 uur).
  • Gedurende het jaar kun je een deel van de pelgrimsroute ook in georganiseerd verband lopen. Het gaat om meerdaagse wandelingen met een verdiepend avondprogramma. Kijk wat dat betreft op de website: www.wegenmetzegen.nl
  • Pelgrimskapel: dagelijks is de pelgrimskapel geopend tussen 9.00 en 17.00 uur. Voor pelgrims en voor anderen die een moment van stilte zoeken.
  • Naast deze meerdaagse pelgrimsroute zijn er verschillende eendaagse ‘stadsroutes’ langs het religieus erfgoed in Nijmegen beschikbaar. Een eendaagse route door de Ooijpolder is in ontwikkeling.

Meer informatie over de voorgaande activiteiten is te vinden op de website www.wegenmetzegen.nl.