Skip to main content

Actueel

Actie KERKBALANS

Thema in 2024: Geef vandaag voor de kerk van morgen. De brief met het verzoek mee te (blijven) doen, zal per locatie worden in gevoegd in de Oase. Uw betrokkenheid en financiële steun zíjn en blíjven hard nodig om ons voortbestaan te steunen. Dus een vriendelijk maar dringend verzoek om de KERKBALANS niet te vergeten en ruimhartig te geven wat u missen kunt! DANK ALVAST voor uw bijdrage

 

Gebeden op de woensdagavond

Op woensdagavond om 19.00 uur vindt er in de Antonius Abt om 19.00 uur een gebedsviering plaats. De ene week zijn dat gezangen uit Taizé, de ander week is het meer gericht op het stiltegebed. De gebedsviering duurt ongeveer een half uur.

 

Vespers vanaf vrijdag 16 februari

De vasten vallen vroeg dit jaar. In de Vastentijd is iedereen van harte welkom om de Vespers, vanaf vrijdag 16 februari mee te bidden. De Vespers worden ook wel het Mariagebed genoemd, een mooie gedachte in de advent waarin we toeleven op de komst van Christus in de wereld. De vespers horen bij het Getijdengebed, dat de kerk al eeuwenlang bidt. Veel mensen kennen het vooral uit de kloosters. Het gebed bestaat uit het zingen van een aantal psalmen, een korte lezing, gebeden en stilte. In de Vesper wordt ook altijd het Magnificat gezongen. De Zusters Dominicanessen van de Heilige Familie zullen het Vespergebed begeleiden. In de Antonius Abtkerk zal het gebed dan ook worden gezongen, zoals de zusters het zelf gewend zijn om te doen in hun eigen gemeenschap. 

 

Stookkosten

Helaas zijn wij genoodzaakt om zo min mogelijk te stoken. Maar u kunt tijdens de diensten gebruik maken van 'verwarmingskussens', die ervoor zorgen dat u lekker warm blijft tijdens de dienst. Na de dienst mag u het kussen laten liggen, wij zorgen ervoor dat ze worden opgeruimd!

 

Eerste communie / Vormsel 12-16 jarigen

Wie zich nú al wil melden voor de eerste communieviering van volgend jaar kan dat doen op het mailadres van de locatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Reactie volgt dan.
De ouders en jongeren (12-16 jaar) die zich op het H.Vormsel willen voorbereiden kunnen zich eveneens op dit mailadres van onze locatie melden, er wordt dan contact opgenomen en we zien met hoeveel jongeren we zullen zijn.